Известие

Collapse
No announcement yet.

Голям разход на 156 1.8 TC

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям разход на 156 1.8 TC

Здравейте, проблема е следният:
    алфичката е 2000 година 1.8 ТС. в последно време ми вдигна разхода на градско, като колата се кара в Смолян, където движението и задръстванията не са като в София. Та колата започна да гори 11-12 в града, като вече и масло малко гори. Сменени са Дебитомера, Ламда сондата и свещите, като за мен само от това значение за горенето. Свещите са Бош, дали не е от тях, да не могат хубаво да възпламенят и от това да гори повече. Гарнитурите га главата и на капака също са сменени и вече нямам и на идея от къде може да идва това нещо. Карана е на диагностика, но уж всичко е наред. Ако някой има подобен проблем моля да сподели, ще съм много благодарен.
    не гледайте колата на профила ми ...
    146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Не че много разбирам, ама в Смолян може и да няма задръствания, ама разстоянията са малки и сигурно се кара в режим "пали-гаси". Така че е танто за кукуригу.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ами да ти кажа брато незнам къв разход искаш от твоята Белисима!
      1.6TS 11,4-градско
      1.8TS 11,4-градско
      2.0TS 11,7-градско

Така че какъв голям разход виждаш незнам! При положение че тия коли са засичани като нови и то с хубав бензин и на хубави пътища!
      Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Благодаря за инфото.
        колкото за разхода явно си е повече от нормално, но някой може ли да каже защо гори и масло, като уж всичко е сменено и това може ли да е от свещите, защото не могат да възпламенят хубаво?

Comment

Вярно е че дават разхода на 1.6 11.4 л. градско,но моята я засичах 3 пъти и ми даде 9,3; 9,15; 9,9.при летни условия.Преди да сменя термостата/държеше ми 70 гр. в града/имах разход 12-13/100 засечен при същите условия.Така,че виж си Темп. и ако не е 80-90 гр. провери термостата.

Comment

Първоначално публикувано от malex
            Вярно е че дават разхода на 1.6 11.4 л. градско,но моята я засичах 3 пъти и ми даде 9,3; 9,15; 9,9.при летни условия.Преди да сменя термостата/държеше ми 70 гр. в града/имах разход 12-13/100 засечен при същите условия.Така,че виж си Темп. и ако не е 80-90 гр. провери термостата.
            Да има го това нещо, температурата е толкова навярно термостат ще трябва да се сменя. Ама мен повече горенето на масло ме притеснява.

Comment

И моята харчеше доста масло - около 1 литър на 5000 км. Не е нормално, според мен. Смених маслото със Селения 20К за Алфа Ромео - в червените туби. Минал съм 1500 км. само на извънградско и не виждам да е мръднало. Старото ми масло е било на 17000 км.
              Възможно е и да има проблем с вентилацията на маслото - т.е. мръсотия по капака на клапаните.... това ми обясниха на няколко места, че става когато се кара със стари или кофти масла. Във форума имаше тема точно за този проблем. Потърси я.
              И аз се бях шашнал яко, защото моята е на 72000 км., а някакви хора ми говорят за смяна на гумички или клапани...
              Старата ми Алфа беше със стария 1.8ТС на 180000км. и маслото изкарваше без проблем от смяна до смяна.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
              X